top of page
  • Driver

Perfekt FTZ Rallysprint


ASK Hedeland havde arrangeret et ekstra Rallysprint på kalenderen. FTZ Rallysprint blev kørt den 22. sep. 2018 på Roskilde Dyrskueplads. Det blev en rigtig god dag, hvor jeg havde lånt en rutineret co-driver i Jakob Troelsen i dagens anledning.

Efter forårets besøg til Rally test samme sted, hvor vi nedlagde et elskab og sluttede med at kysse et træ, skulle banen besejres uden skader. Det lykkedes, men desværre ikke for alle. Men heldigvis havde jeg lært af skaden, og fandt måske årsagen til at vi mistede kontrollen i foråret og nedlagde el skabet. Før chikanen på langsiden var der 2 steder med render på tværs af vejen. Den ene tættest på Chikanen, var dyb i venstre side, hvilket kunne få bagenden til at slippe på forhjulstrukne biler. Om det var det der var årsag til 2 alvorlige afkørsler af andre kørere samme sted, ved jeg ikke, men jeg tror det være årsagen, da de lå lige i nedbremsning zonen.

Vi holdt os midt på vejen inden chikanen, der skulle tilkøres ind fra venstre, hvilket efter min mening reducerede risikoen for at vi fik endnu en afkørsel på det sted.


1. heat blev kørt på dejlig tør vej, og vi havde en god fornemmelse af, at farten begynder at indfinde sig, qua mere tillid til bilens opsætning, og dermed kunne jeg rykke bremsepunkterne betydeligt. En tilfredsstillende tid i forhold til dem vi sammenlignede os med.

2. heat fortsatte de gode takter, og der blev råbt, "hold på" fra højre sædet. God kontrol og en bedre tid til følge.

I mellem 2. og tredje heat kom der en noget kraftig regnbyge, så flere kom i tvivl om dækvalg. Vi valgte at fortsætte på vores Yokohama soft og super soft i 3. heat. Det blev et rigtigt valg for os. Pga. af de før nævnte uheldige afkørsler, som betyd ekstra ventetid før vi kunne starte på 3. heat, betyd at banen næsten nåede at tørre op inden vi skulle i aktion. Michael holdt dog lidt igen, da der specielt ved nedbremsning til chikanen på langsiden stadig var fugtigt, og vi samtidig tillod en unødig overhaling, som kostede for meget tid. Unødig fordi vi havde samme topfart på langsiden, så overhaling kunne kun ske ved vi satte farten ned. Dumt!

4. heat var banen tørret helt op, og Michael huskede at trykke mere på gaspedalen, og afventede med at trykke på bremsepedalen, så vi kørte vores hurtigste tid på dagen.

Det blev en oplevelsesrig dag, med hygge snak og udveksling af rallyhistorier og erfaringer med andre teams. Tak til ASK Hedeland for godt arrangement og til alle der kom forbi på servicepladsen til en snak og med gode råd. Tak til Gert Marboe for at tilbyde gratis overnatning. Vi kommer igen når ASK inviterer til Rallysprint igen.


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page